Nieuws

Wat is gig roeien? Oud-lid Bas Kreuger aan het woord! 

Je hebt roeien en roeien. Glad roeien, sliding seat rowing, coastal rowing, surfboat rowing en fixed seat rowing, vaste bank roeien dus. Glad roeien met rolbankjes kennen we op (O)AV het beste, dat doen we al sinds 1962 en met succes. Maar daarvoor was er een andere vorm van roeien, roeien zoals de roeisport ooit begonnen is. 

Lees meer...


Overlijden Thony Wezelenburg

Onlangs is bij ons het verdrietige nieuws binnengekomen dat Thony Wezelenburg, een van de oprichters van onze prachtige ALSRV, is overleden. Hij heeft in het eerste bestuur van Asopos gezeten en hier de functie van Ab Actis vervuld. Hierna heeft hij in het tweede bestuur van Asopos gezeten als Commissaris Materieel. Wij wensen zijn familie en nabestaanden veel sterkte met dit verlies.

Als eerbetoon aan Thony en het werk wat hij heeft verricht voor het fundament van het Asopos de Vliet wat wij vandaag de dag kennen en waar wij elke dag van kunnen genieten, hebben wij hieronder de ontstaansgeschiedenis van de vereniging nog kort neergezet.

Lees meer...


Film oud-besturendiner

Op 30 oktober 2021 vond het 5-jaarlijkse Asopos oud-besturendiner plaats, inclusief borrel bij de sociëteit van Asopos en diner bij de Kaagsociëteit. Een zeer geslaagd evenement, mede dankzij de geweldige sfeer en prachtige donaties! Bekijk hier de aftermovie.

Lees meer...


Oud-besturendiner

Op 30 oktober heeft OAV voor de 3e keer in haar bestaan na 2007 en 2016 een dinergehouden voor alle oud bestuursleden van Asopos en Asopos de Vliet. Uit deze 60-jaar geschiedenis waren er 26 besturen vertegenwoordigd, een mooie score. Het oudst aanwezige bestuur was dat van 1970-71 van voor de fusie en was nog met 5 man sterk. Het was prachtig om zoveel bestuurders bij elkaar te hebben en met iedereen de verhalen uit te wisselen. Iedereen heeft eigen herinneringen aan de vereniging, maar wordt verbonden door gezamenlijke historie.

Lees meer...


Bestuursfoto's gezocht!

De Asopos website wordt hard onder handen genomen en steeds mooier. Inmiddels zijn alle oud-besturen terug te vinden via de speciale besturenpagina. Helaas is er niet van ieder bestuur een foto gevonden en missen er nogal wat plaatjes. Heb jij thuis een foto van een betuur die nu mist in de lijst? We ontvangen die wát graag. Je bestuursfoto's kun je sturen naar info@oud-asoposdevliet.nl en dan zorgen wij dat ze op de juiste plaats terecht komen!

Lees meer...