Update vanaf AV

Het nieuwe jaar begon voor de wedstrijdsectie met de intraining. Dit jaar was dit een erg grote groep aan eerstejaars wedstrijdroeiers en vooral middengroepers. Kort hierop gingen de eerstejaars boten samen met de opleidings- en clubboten op trainingskamp naar Brugge. Daar werd een weekend hard trainen afgesloten met een centrale sparsessie tussen alle boten. 

Het eerste meetmoment met andere Leidse ploegen was voor de wedstrijdsectie op de Zijlhead. Deze werd overtuigend gewonnen door Asoposser Elsemieke Hack. Twee weken later werden de Winterwedstrijden geroeid, ook hier werden goede prestaties neergezet: Mees van der Meer blikte in het LHB1x veld en ook Joost Braspenning en Felix Brongers gingen er met de winst vandoor in het LHB2x veld. Voor de competitiesectie volgde de week erna de eerste wedstrijd van het seizoen. Op de Gyas-Hunze race werd ook door hen goed gepresteerd. De dames opleidings-dubbelvier D.I.E.P. zette op beide afstanden de snelste tijd neer in het verre Groningen en nam dan ook een blik mee naar huis. 

22 februari is vanuit Italië door hoofdcoach Mark Emke de selectie voor de Holland Acht bekend gemaakt. Voor deze boot is ook Asoposser Boudewijn Röell weer geselecteerd!

Op dit moment zijn een groot deel van de middengroepers op trainingskamp in Varese. Op Lago di Varese wordt in het mooie weer veel getraind en worden grote stappen gezet.