Archief filmpje

Afgelopen december kregen wij van oud-lid Bas Kreuger een filmpje uit 1989 van een Dwarsweteringtraining plus wat scenes uit het oude krachthok en van de eerste ergometer van Asopos. Diederik Kool, een van de roeiers in de acht op de film, had een kennis die bij Studio Sport werkte en zij zouden zijn eerstejaarsacht filmen bij de Head. Daar kwam iets tussen en als goedmakertje zijn ze later teruggekomen en hebben een dagje trainen op Asopos gefilmd.

Er is toen met wie er op Asopos was een acht gevuld. Het roeien is daardoor niet geweldig, maar vooral de beelden van de oude loodsen, afstellen in 1989 en het armoedige krachthok en die eerste ergometer zijn mooi om te zien. Die ergometer was er een met een wormwiel en een gewicht dat een band naar beneden trok om zo weerstand te genereren. Op die ergo's werden in '89 ook de bondsselecties gedaan. 

Heb jij ook oud film- en fotomateriaal van Asopos en zou je dit willen delen met onze oud-leden? Mail het dan naar info@oud-asoposdevliet. Wij zorgen ervoor dat het bij de arcief commissie van Asopos terecht komt. Zie hier het filmpje van Bas Kreuger!

https://www.youtube.com/watch?v=3y2I9tmPRz0&ab_channel=FemkeStegwee