Foto-album mét mooie verhalen

Na onze oproep om mooie oude beelden door te sturen naar OAV, hebben we een aantal bijzondere plaatjes mogen ontvangen van Cees Pieterse. Niet alleen de foto's zijn bijzonder, ook een aantal anekdotes over de afbeeldingen worden in het archief warm ontvangen.

"ik heb in mijn laatste jaar als actief roeier in 1974 de fotografische chaos van 1962 -1974 in albums op orde gebracht met jaartallen en namen (!). Dat was een enorme klus, maar mijn historisch geweten won het van de enorme  wanorde in het archief."

Klik hier voor het hele album (in het ledengedeelte)

Het afstellen van de boten ging toentertijd wat minder precies dan nu:

"De technische apparatuur voor het afstellen van de boot is heel wat beter dan in de Ed Maan-Acht tijd. Bij ons kwam vlak voor het aan boord stappen, meestal Fred Wittkampf, met een hamer en schroevendraaier langs en sloeg op het oog de dollen in de juiste
positie. Wij wisten niet beter of zij zaten perfect."

Wellicht dat een ongelukje op Asopos ooit nog eens een grote archeologische vondst wordt:

"De vlonder deed mij denken aan de tijd dat wij met de Vliet fuseerden. Onze Acht had de roeibakken van de Vliet vanaf de Rijn en Schiekade overgeroeid , goed voor de conditie. Voor de vlonder moesten deze bakken leeggepompt  worden. Er werd een grote pomp met benzine motor geregeld en op de rand van de vlonder gezet.  Er moest hard aan een startkoord getrokken worden om de motor te starten .Rob van der Hoeven zou dat wel
even doen. Hij gaf een harde ruk aan het koord en trok daarmee het zware gevaarte van de vlonder. Met een grote plons verdween de pomp in de diepte. Daar ligt hij nog steeds en gezien de veengrond op een diepte van 15-20 meter. Voer voor archeologen!"

Cees, onwijs bedankt voor dit leuke verhaal en de foto's.

Wil je het hele album terugkijken? Klik dan hier.

Heb jij ook oud film- en fotomateriaal van Asopos en zou je dit willen delen met onze oud-leden? Of een goed verhaal uit de oude doos? Mail het dan naar info@oud-asoposdevliet. Wij zorgen ervoor dat het bij de archiefcommissie van Asopos terecht komt én delen het met onze leden.